Den 25:e Maj träder en ny EU-förordning i kraft.

Den kallas GDPR (General Data Protection Regulation) och innebär ett ökat skydd för dig som användare och dina personuppgifter.

För oss på UNIQE är det självklart och jätteviktigt att våra användares integritet värnas och att personuppgifter hanteras på ett säkert sätt. Vi uppdaterar därför våra villkor och har en ny integritetspolicy som på ett tydligt sätt ska redogöra  hur dina personuppgifter sparas och vad de används till.

Vad är GDPR och vad innebär det för mig?

GDPR är en dataskyddsförordning och en förkortning på “General Data Protection Regulation”. Den börjar gälla i hela EU den 25 maj 2018 och ersätter den nuvarande Personuppgiftslagen (ofta förkortad till PUL).

GDPR och PUL har många likheter, men några viktiga skillnader. Den största och viktigaste skillnaden är att du som användare av olika tjänster får större kontroll över dina personuppgifter. En positiv utveckling, tycker vi!

Du har rätt att påverka hur dina personuppgifter används. Dina rättigheter finns utförligt beskrivna i vår integritetspolicy. 

Ett exempel är att du kan begränsa hur dina personuppgifter får användas till den utveckling vi gör för att förbättra vår informativa sida och hur vi marknadsför våra tjänster till dig. Meddela gärna oss om det är så att du inte önskar få marknadsföring från oss genom att maila oss på info@uniqe.se .

Vi vill uppmuntra dig att läsa igenom våra villkor och vår integritetspolicy nedan.

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: http://uniqe.se.

En informativ sida om stress och utmattningssyndrom.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Kontaktformulär

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte dina kontaktuppgifter med någon annan, förutom om det krävs i samband med kommentarer eller annat som innehåller något som överskrider Sveriges lagar och paragrafer.

Vi hoppas att Du som besökare har vett och etikett för att undvika detta.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Du kan när som helst kontakta oss om du har önskan att ta bort dina kommentarer eller liknande från sidan.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

Vart vi skickar dina upgifter

Kommentarer från besökare kanske kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Din kontaktinformation

info@uniqe.se