PMS

PMS eller PMSD (finns säkert fler benämningar beroende på svårighetsgrad) är något som inte bara påverkar oss kvinnor som lider av sjukdomen. Det är hela vår omgivning som blir lidande av alla humörsvängningar, smärtor, trötthet och mycket, mycket mer. PMS ät ett än så länge tabubelagt ämne som ofta skämtas bort eller tas med en enkelhet i förklaring inom vården. PMS/PMDS är allt annat än enkelt och spelar stor roll i vårt liv och vår vardag.

Vi på UNIQE vill belysa detta ämne för att tillsammans kunna öppna upp en acceptans, få mer information samt hjälp och stöd. Tillsammans kan vi vara ännu mer unika med vår öppenhet om PMS/PMDS.

Det här drabbar ju som sagt inte bara oss kvinnor utan även er män, därför ser vi framemot att höra ert synsätt på detta ämne.

Vill du berätta din unika histora och dela den här på UNIQE? Maila gärna din berättelse till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Under den här rubriken planerar vi att samla fakta, diskussionsforum, råd & stöd, samt länkar. Har du något som skulle kunna passa inom detta område? Maila dina fakta, råd & stöd eller länkar till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

PMS Tips

PMS är kopplat till hormoner men för att hormonerna ska vara i balans krävs också att andra organ är i balans, därför är det viktigt att kontrollera om man ha någon näringsbrist eller matallergi. Matallergin kan nämligen störa näringsupptaget vilket i sin tur skapar obalanser i kroppen som påverkar de hormonbildande organen.
Det finns även hormonprover som man själv kan göra hemma för att se om hormonerna i sig är i obalans. Många av dem med PMS har ofta östrogendominans, vilket vill säga progesteronbrist. Det finns bra progesteronkrämer man smörjer under den perioden man ska ha som mest progesteron i kroppen.

Visst kan det PMS-Monstret spöka trots balans men det har att göra med att varje cykel inte är den andra lik. Man kan dock hitta samma symptom varje månad och försöka hitta en lösning på just den perioden.

Försök se din kropp i helhet.

Tyck till!

No poll has been found with this ID.
The poll with the ID '5' is maybe disabled or does not exist!

PMS Förbundet

PMSförbundet

PMSförbundet startades med Karin Adelsköld i spetsen. Vi på UNIQE vill gärna belysa denna insats och möjlighet så att fler får vetskap om den och så att vi tillsammans kan göra detta till ett viktigt ämne att forska i, få vetskap om och få det accepterat.

Besök PMSförbundet: www.pmsforbundet.se

Karin Adelsköld har väckt PMS frågan i Sverige och vi vill hjälpa till att fortsätta belysa denna fråga. Läs gärna Karins blogg här: www.livetmedpms.se

Ina bloggar om PMS

Korta helger

Korta helger Helgerna är alldeles för korta. Jag har så mycket som jag vill och ska göra. Förmiddagen bestod av inhandling av mat och presenter, gällde att vara klara till lunch. Jag yogade dessutom på morgonen, ett hårt pass blev det eftersom jag inte hunnit med i veckan. Fy på mig. Där bröt jag mitt nyårslöfte med yoga 4ggr i veckan. Det blir två denna. Men jag väljer att se det som att jag fortfarande håller fast vid yogan när det ger möjlighet. Idag har jag dock super ont i alla...Read More

Utseendefixering & välmående...

...är en hårfin gräns mellan, eller? Jag skulle kunna gå in i en djup debatt eller ett lååångt inlägg om vad jag tycker i dessa ämnen. Jag skulle kunna ljuga och säga att det aldrig påverkar mig trots att det gör det lite då och då. Jag var nog värre innan, eller det är nog bara mer periodvis nu. Jag som alltid varit smal, haft tvättbräde mage och en häck to-die-for i yngre dagar har ändå klagat...då. Så tittar man på kort och undrar vad det egentligen var man...Read More

Morgongröt & Mix2Go

Sitter här med min frukost, en morgongröt gjord på glutenfria havregryn, mandeldryck toppat med kanel, blåbär och kokos. Blåbär motverkar obalanser i tarmen, innehåller C-vitamin och järn samt att det lilla bäret bär starka antioxidanten antocyanin. Bäret motverkar diabetes genom att sänka blodsockernivåerna. Det är också bra för synen och skyddar hjärnan. Kanel förbättrar cirkulationen och är inflammationshämmande. Den förhindrar gaser i magen och stöttar upp...Read More