Kryddstekta kycklingfärsbiffar med Quinoa & currykeso

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: ca 20 min

Ca 600 g kycklingfärs från Kronfågel
2-3 tsk Salt
1 krm Peppar
1 krm Cayennepappar
2 krm malen spiskummin
Smör och olja till stekning

Currykeso

Ca 4 dl keso naturell
1 äpple
1 schalottenlök
1 msk curry
2 msk apelsinjuice
Salt

Grönsaksquinoa

2 dl vit quinoa
4 dl vatten eller kycklingbuljong
Salt
1 gul paprika
1 rödlök
2 tomater
1 grön zucchini
2 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk skuren gräslök eller persilja

Tillagning

Forma färsen till burgare och hetta upp en stekpanna. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna och bryn på bägge sidor. Lägg upp på en plåt och stek i 90° ugn till en innertemperatur på 70°.

Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs i olja i en kastrull och låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry och fräs ca 1 min. Häll i apelsinjuicen och koka in i currymixen. Ställ kallt och blanda sedan med keson, smaka av med salt.

Koka quinoan i buljongen eller vattnet, med salt ca 15 min under lock, låt stå och svälla ca 5 min. Tvätta och skär ner grönsakerna i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja och servera direkt.

Smaklig måltid !