Guldmjölk

Gurkmeja är antiinflammatoriskt!

Gurkmejapasta

1/2 dl gurkmeja, ekologisk
1 krm svartpeppar
1 1/2 -2 dl vatten

Rör ner gurkmeja i vatten och koka upp. Låt småputtra på svag värme ca 8 minuter eller tills du har en fast pasta. Tillsätt svartpeppar och rör om. (Svartpeppar gör att kroppen lättare tar upp ämnen i kroppen) Den här pastan räcker till massor med koppar Guldmjölk och håller i 14 dagar.

Guldmjölk 1 kopp

2 dl mandel- eller havremjölk
1 tsk gurkmejapasta
2 tsk sesamolja
1 krm kardemumma
ev 1 tsk honung
kanel till topping

Gör så här:

Blanda gurkmejapastan med varm mjölk i en kopp. Tillsätt kardemumma, sesamolja och eventuellt honung. Rör om så att pastan
löser sig. Toppa med lite kanel. Jag utesluter honung, för jag inte vill ha sockret men för den som önskar lite sötma kan absolut ha honung i.